16 травня 2023

День цивільного захисту

ЗАПОБІГТИ, ПОПЕРЕДИТИ, ВРЯТУВАТИ!!!

Правила реагування та поведінки в умовах надзвичайних ситуацій теоретично вивчаються в рамках предметів ,,Основи здоров’я” та ,,Захист України”. Проте практичне закріплення теоретичного матеріалу здійснюється шляхом щорічного проведення Дня цивільного захисту.

16 травня 2023 року в ліцеї відбувся ряд заходів, приурочених цьому дню: виховні години з класними керівниками, на яких учні дізнались про план проведення Дня цивільного захисту та основні правила, яких потрібно дотримуватись, щоб уникнути небезпеки. На відкритті заходу (лінійці) ліцеїсти були додатково проінструктовані задля злагодженості  дій всього колективу закладу та дотримання правил реагування на надзвичайні ситуації, адже запобігти, попередити, врятувати - основне завдання цивільного захисту. 

Впродовж дня для учнів 6-11класів були проведені практичні заняття з цивільного захисту. Учитель захисту України Олег Балацький ознайомив учнів із найактуальнішою інформацією щодо цивільного захисту населення, продемонстрував наявні в ліцеї макети, зразки засобів захисту. Ліцеїсти повторили правила поведінки в разі виникнення пожежі чи інших надзвичайних ситуацій, вчилися, як діяти за різними сигналами сповіщення, як користуватися засобами індивідуального захисту та виготовляти їх. І щоб підсумувати вивчене, учні усіх класів пройшли онлайн-вікторину, підготовлену вчителем інформатики Вікторією Литвин, на якій презентували високий рівень володіння інформацією. 

Цінуймо своє здоров’я і життя! Будьмо обережні!


Немає коментарів:

Дописати коментар