02 червня 2022

Міжнародний день захисту дітей


1 червня 2022 р. ліцеїсти та вчителі відзначили День захисту дітей. Це міжнародне свято особливо важливе для нас, українців, що змушені жити в умовах війни, коли багато дітей стали сиротами, позбулися будинку або виїхали з рідного міста чи села.

До речі, заснування Дня захисту дітей 1949 року ініціювали саме через те, що в багатьох країнах світу після Другої світової війни діти залишилися без батьків та даху над головою. Рішення про створення такого свята було прийнято під час сесії Міжнародної демократичної федерації жінок 1949 року в Парижі, а вперше Міжнародний день захисту дітей відсвяткували в 50 країнах вже наступного 1950 року. Відтоді ця подія стала однією з наймасштабніших у всьому світі. Головна мета свята – привернути увагу громадськості, урядових установ та організацій до проблем, що спрямовані на реалізацію різноманітних заходів для забезпечення добробуту дітей у світі. Міжнародний день захисту дітей спонукає всіх нагадати, що діти – це самостійні особистості, що мають свої страхи і свої проблеми. Кожна дитина потребує підтримки та захисту від дорослих.

З нагоди свята в актовій залі відбулося урочисте нагородження призерів і переможців міських, обласних та всеукраїнських конкурсів, олімпіад, фестивалів, змагань, виставок учнівської творчості. І місце у ліцейському рейтингу досягнень та успішності посіла учениця 10 класу Марина Рубаняк, якій присвоєно почесне звання «Учениця року - 2022». «Мої досягнення – мій шлях до успіху», – переконані учасники заходу, які навіть у час війни продовжували наполегливо навчатися, творчо мислити та розвивати свої здібності. 















Немає коментарів:

Дописати коментар